Verjaardag

Enige tijd geleden stond ik met zoonlief in de rij bij en bekend grootwinkelbedrijf. Hij legde het kaarsje voor zijn verjaardagstaart op de toonbank. “Zo”, zei de dame aan de andere kant, “ben jij bijna jarig”. Hij knikt ietwat verlegen ja.  “En hoeveel jaar wordt jij dan?” Na wat hulp van zijn linker hand, stak hij even later zijn rechterhand in de lucht met 4 vingertjes omhoog. “Wauw, al vier jaar?!”En toen was het ijs gebroken. Stralend vertelde hij over de taart die we net hadden uitgezocht, het kinderfeestje, wie er allemaal op het feestje mogen komen en dat hij dan heel laat op mag blijven (waar mama overigens nog niets van wist).

Inmiddels was de rij achter ons gegroeid, maar de jongedame achter de toonbank luisterde aandachtig. Niemand leek zich te storen aan het wachten, want iedereen luisterde aandachtig naar het verhaal van deze jonge klant. De wat oudere dames achter ons (oma-leeftijd schat ik zo), stonden minstens net zo te genieten van zijn verhaal als de trotse kleine man zelf. Om nog maar niet te spreken over mama.

Toen we 2 dagen later de bestelde taart op gingen halen, huppelde zoonlief vrolijk voorop, op zoek naar die aardige mevrouw bij de kassa. Nadat ze de jarige een hand had gegeven om hem te feliciteren, konden we de taart afrekenen. Dit maakte het feest alleen maar groter! In zo’n winkel komen we allemaal toch graag?! Bij welke winkel had jij zo’n positieve ervaring?