Heb jij ook zoveel last van internetwinkels?

Enthousiast kwam ik thuis met mijn nieuwe broek. Om vervolgens tot de conclusie te komen dat het net een andere kleur is dan wat ik al in de kast heb hangen. Toch nog maar even op zoek naar iets leuks erop.

Ik ben niet zo modebewust, maar ik denk wel dat er minimaal een shirtje met korte mouwen bij moet, want de eerste zonnestralen laten zich al zien. En een shirtje met lange mouwen, want nu is het nog fris en ik wil eigenlijk de broek wel zo snel mogelijk aan. Ik mijmer een beetje verder over een lekker zacht vestje of een mooi jasje. Misschien wel allebei. Een vrolijk sjaaltje, stoere riem, leuke ketting, wat zou leuk zijn? Het enige wat ik nu nog nodig heb ik een leuke verkoopster die wél modebewust is.

Vol goede moed (en met een royaal gevulde portemonnee) stap ik in het mooie Zeeuwse landschap een kledingzaak binnen. Na een correcte begroeting, geven ze me even de tijd om rond te kijken. Tot de brunette besluit om naar me toe te komen. “U kijkt gewoon even hè?!”zegt ze op een toon alsof ze geen tegenspraak duld. Enigszins verbaasd draai ik me om en kijk ik naar een gezicht wat lijkt te zeggen “Vraag mij vandaag maar niets”. Beduusd weet ik er nog net een bescheiden glimlachje uit te persen en zeg ik zachtjes “Ja, ik kijk even”.

Ik loop nog een rondje in de winkel. Daar voel ik me enigszins toe verplicht. Maar echt aandacht heb ik niet meer. Het vooruitzicht op een mooie nieuwe outfit om te showen vanavond is als sneeuw voor de zon verdwenen. In plaats daarvan zit ik die avond achter de laptop. In de hoop een leuk shirtje te vinden voor op die mooie broek. In een webshop, zonder leuke verkoopster.

 

Overal lees je het: de kledingbranche heeft het moeilijk. Niet alleen houdt de consument de hand op de knip tot de uitverkoop, ook de concurrentie van het internet blijft groeien. Toch laten veel winkeliers de kansen in hun eigen winkels liggen. En geven hiermee al die (internet)concurrenten vrij spel. Zou dit bij jullie in de winkel ook kunnen gebeuren?